ALLNUTRITION - GREEN LINE DRIED CRANBERRIES - 500 G
0
Értékeld elsőként! »
GREEN LINE DRIED CRANBERRIES – antibakteriális hatású, húgyúti fertőzések kezelésére használt magas vitamin tartalmú csodanövény.
Ezek is érdekelhetnek:
Ajánlott termékek:
A szárított tőzegáfonya elsősorban arról ismert, hogy képes csökkenteni a baktériumok szaporodását, és hatékony a húgyúti és hólyagfertőzések megelőzésében. Bebizonyosodott, hogy a tőzegáfonyában található vegyületek nemcsak a hólyaghurut kialakulása ellen védhetnek, hanem támogatják e kellemetlen betegség kezelését is. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy az áfonya más tulajdonságokkal is rendelkezik. Az áfonya olyan vitaminokat tartalmaz, mint a B1, B2, B6, B6, C, E, karotin, valamint ásványi anyagokat: nátriumot, káliumot, foszfort, kalciumot, magnéziumot, jódot és vasat, továbbá flavonoidokat, amelyek erős antioxidánsok.
Az áfonya emellett gazdag rostforrás, így hasznos lehet a székrekedésben szenvedőknek. Az áfonya véd az érelmeszesedés ellen. Tudományos kutatások szerint az áfonya gyümölcsében található polifenolok segítenek megvédeni a plazma lipoproteinjeit, semlegesítve a szabad gyökök lipidekre gyakorolt hatását. A lipoproteinek oxidációra való kisebb érzékenysége az ateroszklerotikus szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kisebb kockázatát jelenti. Ezenkívül a tőzegáfonyában található bioaktív vegyületek a "rossz koleszterin", azaz az alacsony sűrűségű lipoproteinek, az LDL csökkentését is elősegítik, ami szintén jótékony hatással lehet a szív- és érrendszerre; emellett antiaggregátorként is működnek, csökkentve az erek lumenében kialakuló elzáródások kockázatát. Az áfonya védi az emésztőrendszert Az áfonyában található anyagok akadályozzák a Helicobacter pylori - a B típusú gyomorfekélyt okozó baktérium - elszaporodását. Az áfonya rendszeres fogyasztása nemcsak megelőzésre, hanem e betegség támogató kezelésére is szolgálhat. Az áfonya számos más kórokozó mikrobára is halálosnak bizonyul, segítve az ételmérgezés és az azt kísérő hasmenés leküzdését. A hólyaghuruthoz hasonlóan ennek a gyümölcsnek a megelőző és gyógyító tulajdonságai azzal a képességével függnek össze, hogy képes megakadályozni a különböző baktériumok megtapadását az emésztőrendszer sejtjeihez.
Az áfonya csökkenti a rák kockázatát Az áfonya gyümölcsében található egyedülálló anyagoknak valószínűleg kemopreventív tulajdonságai is vannak. Vannak arra utaló jelek, hogy ezek a vegyületek védelmet nyújtanak a tüdő- és mellrák, valamint a leukémia és az alsó tápcsatorna rákos megbetegedései (konkrétan a vastagbélrák) ellen. Ezeket az összefüggéseket eddig csak sejtkultúrákon végzett vizsgálatokban figyelték meg, de az eredmények igen ígéretesek és biztatóak.
Összetevők: áfonya, nádcukor, napraforgóolaj.
Mihez adjunk DRIED CRANBERRIES-t? Használja rágcsálnivalóként, ételekben, desszertekben vagy salátákban.