COCOFOOD - TERMÉSZETES KÓKUSZZSÍR - 1000 ML (1 LITER)
0
Értékeld elsőként! »
Nem hidrogénezett, természetes kókuszzsír. A hidegen sajtolt, szűrt kókuszolaj vagy kókuszzsír színtelen, illatmentes és egyáltalán nincs kókusz íze. Paleolit táplálkozásban is használható.
Ezek is érdekelhetnek:
Ajánlott termékek:
KÓKUSZZSÍR
100%-ban finomított, nem hidrogénezett kókuszolajból készült zsiradék.
Kiváló sütéshez, főzéshez. Jól hevíthető, többször is újrahasznosítható. A feldolgozott terméknek nincs kókusz aromája, így az ezzel készülő termékek ízvilágát nem befolyásolja. Nehezen oxidálódik. Magas a laurinsav tartalma. Vajat, margarint, étolajat helyettesíthetünk vele. Sütemények tészták, muffinok, szendvicskrémek kitűnő hozzávalója.
Transzzsírsav tartalma max. 2%
Tárolás:
+15°C és +20°C közötti hőmérsékleten, lezárt csomagolásban, nedvességtől védett helyen.
Csomagolás:
Műanyag vödörben, 900 g-os kiszerelésben (sütési hőfokon 1 liter)
Általános tudnivalók a kókuszolajról
A finomított kókuszolajat a szűz kókuszolajból állítják elő vegyszermentes eljárással, ami egy szűrt, tisztább, teljesen színtelen és szagtalan olajat eredményez. Az előnye abban rejlik leginkább, hogy a felhasználása során nem érződik a kókusz íze és szaga sem az ételben, mivel voltaképpen ez egy teljesen semleges ízű és színű olaj: dermedten fehér, olvadtan kristálytiszta és átlátszó.
Köztudottan más zsírokkal és olajokkal szemben a kókuszzsírnak a magas laurinsav tartalma miatt az egészségre gyakorolt hatása jelentős. Pozitív hatással lehet az emésztési és bélfunkciókra, méregtelenítő szervekre, elősegítheti a testsúlycsökkenést. Antioxidáns és sejt megújító hatású lehet, 185°C-ig melegítve sem képez szabadgyököket. Bőrpuhító, nyugtató, fertőtlenítő hatású, elősegítheti a bőr gyógyulását ekcéma, herpesz fertőzés esetén.
Mivel magas hőfokon is lehet vele dolgozni (190°C-ig), ideális megoldást kínál a bő zsiradékban történő sütéshez. Megfelelő kezelés mellett a kókuszzsír segítségével olajszag és füst nélkül süthetünk. Magas füstölés pontjának köszönhetően sütés közben nem indít be káros oxidatív folyamatokat, épp ezért leszűrve többször is felhasználható. A sokrétű felhasználása nem áll meg a főételeknél: a kókuszzsír süteményekhez is jól használható, sok esetben könnyedén helyettesíthető vele a desszertekhez, édességekhez szükséges zsiradék.