OSTROVIT - BCAA 2-1-1 - 200 G
0
Értékeld elsőként! »
Az Ostrovit BCAA 2-1-1 aminosav komplex 2:1:1 arányban tartalmazza a három elágazó láncú aminosavat (leucin, izoleucin és valin), melyek az izomszövet legalapvetőbb építőelemei.
Ezek is érdekelhetnek:
Ajánlott termékek:
- A legjobb minőségű elágazó láncú aminosavak
- Optimális BCAA dózis: 5 gramm aminosav, 2:1:1 arányban
- Adagonként 2500 mg leucin
- Növeli az anabolizmust
- Támogatja a regenerációt
- Biztosítja az edzés utáni megfelelő regenerációt
Az elágazó láncú aminosavak vagy BCAA-k csoportjában három aminosav a leucin, az izoleucin és a valin tartozik. Együttesen e három aminosav alkotja izomszövet-állományunk aminosav tartalmának mintegy 35 %-át. A sejtek felépítésén és a szövetek regenerálásán kívül részt vesznek az energiaellátás folyamatában, a fehérjeszintézis szabályozásában, a különféle antitesteinek, enzimek, hormonok színtézisében, a zsírraktározás és étvágy szabályozásában, az RNS és DNS felépítésében, az oxigén szállításában.
Az elágazó láncú aminosavak sportolói szempontból a legfontosabb aminosavak közé tartoznak. Megterhelő edzések folytán a szervezet szénhidrát készleteinek kimerülésével szervezetünk alaninból, az un. glukóz-alanin cikluson keresztül, képes szénhidrát hiányában is glukózt szintetizálni és így energiát nyerni. Ennek nyomán a dolgozó izomból felszabaduló aminosavak mintegy fele alanin. Az elágazó láncú aminosavak vagy BCAA-k pedig az alanin szintézis prekurzoraiként lépnek a folyamatban. A három aminosav közül is kiemelt a leucin, mely szerkezetéből adódóan két- háromszor nagyobb mennyiségben használódhat fel, mint a valin és az izoleucin.
Adagolás: Keverjen össze naponta 2 adag (10 g) BCAA 2-1-1 port 300 ml vízzel és fogyassza közvetlenül edzés előtt vagy után.
Összetétel:
Energy 85kJ/20kcal
Protein 5g
Carbohydrates 0g
Fat 0g
BCAA 5g
of which:
L-leucine 2500mg
L-isoleucine 1250mg
L-valine 1250mg
Other Ingredients: L-Leucine, L-Isoleucine, L-Valine, Acidifier (Citric Acid), Flavoring (Lemon); Artificial Sweeteners (Acesulfame-K, Sucralose).