ÉTKEZÉS2018. 06. 04.
A 4 legjobb fehérjeforrás szálkásításhoz

Ha még nem kezdted el a diétádat akkor azért, ha pedig már elkezdted, esetleg szeretnéd fenntartani az elért formát, akkor pedig azért lehet hasznos számodra az alábbi négy fehérjedús élelmiszer.

Köztudott, hogy szálkásítás esetén kiemelten fontos a jó minőségű és megfelelő mennyiségű fehérje bevitele, hogy a pozitív nitrogén egyensúlyt megőrizve az alacsony kalória bevitel mellett minnél több izmot tudjunk megtartani. Alapvetően 2g/testsúly kg a javasolt fehérje mennyiség, mely természetesen egyénenként és diéta tipusonként eltérő lehet, de ezt vehetjük sztenderdnek. Most pedig következzen 4 fehérjedús étel, melyek különösen ajánlottak szálkásításhoz és tökéletesen beilleszthetők az étrendedbe.

Tilápia
Trópusi eredetű halfaj mely diétában előnyös, ketogén diéta esetén pedig kifejezetten ajánlott fogyasztani. Húsa igen gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban. Rengeteg egyéb pozitív tulajdonságuk mellett ezen zsírsavak igen fontosak a szív egészsége, a vérnyomás szabályozása, gyulladásos folyamatokra történő immunválaszok elősegítésében. Fontos még megemlítenünk az EPA és DHA melyeket kis mennyiségben állít elő a szervezet így pótlásukra legtökéletesebb megoldás az olajos halak mint pl. a tilápia fogyasztása. Fantasztikus ízélményt nyújthat grillezve salátával ;)

Pulykamell
A csirke mellett ne feledkezzünk meg a pulykamellről sem.  A pulykamell zsírtartalma kiemelkedően alacsony, érdekes tulajdonsága egyébként, hogy a pulykahús alapvetően kedvező mennyiségben tartalmaz többszörösen összetett zsírsavakat, melyek hozzájárulnak a szív és érrendszer egészségéhez. Grillezve, párolva, sütve...gyakorlatilag minden állapotban tökéletesen alkalmas egy fehérjedús diétás étkezéshez ;)

Tojás
Fontos megjegyezni, hogy a bilológiai értéket a tojáshoz viszonyítják, értéke 100. Tehát hasznosulás szempontból tökéletes választás, ha fehérjedús és egészséges ételt szeretnénk enni, kiegészíteni vele a diétánkat. Akár egész akár csak a fehérjéje is tökéletes, amennyiben már nagyon alacsony kalóriabevitelen vagyunk. Rengeteg pozitív tulajdonsága mellett gazdag Omega-3 zsírsavakban, kolinban, lecithinben és B12 valamint D-vitaminban. A kolin segít az anyagcsere folyamatokban és ingerületátvivő anyagként is működik. Kiváló választás lehet egy komplett étkezéshez a tojásfehérjét zabpehellyel összekeverve rántottának elkészíteni ;)
Tonhal
A tonhal egy fehérjében és omega-3 zsírsavban gazdag halféle. Nem elhanyagolható D-vitamin, B2 és B12 vitamin tartalma sem, emellett jelentős ásványianyag és nyomelemforrás is. Húsa gazdag jódban, szelénben és flourban. Rengeteg pozitív tulajdonsága mellett számunkra talán a legfontosabb, hogy tökéletesen illik bármilyen magas fehérjetartalmú diétába. Frissen sütve, vagy konzerv formában is fogyasztható, salátával tálalva tökéletes választás egy könnyű étkezéshez.

Ezek is érdekelhetnek

Új hozzászólás

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbáld újra.